Naujienos

Atgal

Keleivių aptarnavimas +370 5 2344444 I–IV nuo 7:00 iki 15:45 val V iki 14:30 val

Plačiau

Tvarkaraščiai

Plačiau

Atsiliepimai

Plačiau

Ieškome vairuotojų

Plačiau

Sostinės meras kviečia savivaldybės įmones jungtis prie Įvairovės chartijos

2019 08 02

Sostinės savivaldybė praėjusią savaitę pirmoji iš Lietuvos savivaldybių prisijungė prie Lietuvos Įvairovės chartijos – įsipareigojo užtikrinti lygias galimybes darbo vietoje. Šiandien Vilniaus meras Remigijus Šimašius pakvietė visas savivaldybės įmones bei įstaigas prisijungti prie Įvairovės chartijos ir kurti tokią darbo aplinką, kurioje bus atspindėta visuomenės įvairovė. Ši chartija palies apie 30 tūkst. savivaldybės įmonių grupės darbuotojų.

„Kviečiu visas Vilniaus miesto savivaldybės valdomas įmones ir įstaigas prisijungti prie Įvairovės chartijos, kurios tikslas yra kurti draugišką ir įtraukią darbo aplinką bei skatinti įvairovę ir lygias galimybes darbo vietoje. Taip kartu sukursime darbo aplinką, kurioje būtų atspindėta visuomenės įvairovė ir kuri būtų atvira visiems nepriklausomai nuo asmens amžiaus, lyties, negalios, rasės, etninės kilmės ar tautybės, seksualinės orientacijos ir lytinės tapatybės bei religinių įsitikinimų, o kiekvienas darbuotojas galėtų jaustis oriai ir būti vertinamas bei gerbiamas, pripažindamas ir vertindamas darbuotojų skirtumus ir ypatybes“, – kviečia sostinės meras.

Chartijos dėka kiekvienas savivaldybės įmonių ir įstaigų darbuotojas galės jaustis oriai ir būti vertinamas bei gerbiamas, bus skatinama pripažinti ir vertinti darbuotojų skirtumus ir ypatybes. Personalo valdymo srityje daugiausiai dėmesio bus skiriama užtikrinti lygias galimybes darbo vietoje, sustiprinti įvairovės valdymą ir kurti draugišką bei įtraukią darbo aplinką. Saugi darbo aplinka leis darbuotojams produktyviau dirbti, užtikrins geresnį darbo laiko paskirstymą ir gyventojams teikiamų paslaugų kokybę. Šis sprendimas yra svarbus ne tik Savivaldybės darbuotojams, bet ir miestiečiams.

Praėjusią savaitę prisijungdama prie Įvairovės chartijos sostinės savivaldybė atsidūrė tarp tokių įmonių kaip „Swedbank“, „Rimi Lietuva“, „Telia Lietuva“, „Lietuvos tarptautiniai oro uostai“, „Western Union Processing Lithuania“ ir kt.

Įvairovės chartijos steigėjai Lietuvoje – „Diversity Development Group“, vykdanti socialinius projektus ir tyrimus žmogaus teisių, švietimo, lygių galimybių, įvairovės ir kitose srityse, ir socialinė įdarbinimo agentūra „SOPA“.

Nuotrauka – Kastyčio Mačiūno.