Naujienos

Atgal

Keleivių aptarnavimas +370 5 2344444 I–IV nuo 7:00 iki 15:45 val V iki 14:30 val

Plačiau

Tvarkaraščiai

Plačiau

Atsiliepimai

Plačiau

Ieškome vairuotojų

Plačiau

Į Kalėdų eglės įžiebimo šventę Vilniuje – dažnesniu ir talpesniu viešuoju transportu

2019 11 27

Šį šeštadienį, lapkričio 30 d., 19 val. Katedros aikštėje vilniečiai ir miesto svečiai rinksis į pagrindinės Lietuvos Kalėdų eglės įžiebimą. Vilniaus miesto savivaldybė į renginius ir iš jų kviečia ateiti pėsčiomis ar vykti viešuoju transportu, kuris šventės proga kursuos dažniau, patogiau ir bus talpesnis. Automobilius šį intensyvaus eismo vakarą rekomenduojama palikti namuose, jog šventinės nuotaikos neblaškytų stovėjimo vietos paieškos ir laikas spūstyse. Kelionę viešuoju transportu lengvai susiplanuoti galima čia: http://stops.lt/vilnius/#plan/.

„Vilniaus Kalėdų eglės įžiebimas yra simbolinis gražiausių metų švenčių atidarymas sostinėje, kuris pritraukia daugybę vilniečių ir miesto svečių. Norime, jog į ją atvykti būtų kuo patogiau – lapkričio 30 d. antroje dienos pusėje keleivių patogumui 10, 22 ir 46 autobusų bei 2 ir 17 troleibusų maršrutais, kurie pasiekia centro prieigas, kursuos didesnės talpos transporto priemonės. O pagrindinių miesto maršrutų –  1G, 3G, 4G, 6G bei 53 maršrutų autobusai ir 2, 17 maršrutų troleibusai, važiuojantys pro centrą, vakare kursuos dažniau. Po renginių namo bus patogu grįžti naktiniais autobusais“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Nuo 16 iki 18 val. bus draudžiamas transporto priemonių eismas Didžiojoje gatvėje ir aplink Rotušės aikštę, o nuo 18 iki 23 val. – T. Vrublevskio, Šventaragio, Barboros Radvilaitės gatvėse, taip pat Gedimino prospekte nuo Vilniaus iki Šventaragio gatvės draudžiant įvažiuoti iš šalutinių gatvių.

Tiems, kurie visgi nuspręs atvykti automobiliais, juos palikti rekomenduojama „Statyk ir važiuok“ aikštelėse ir į miesto centrą atvykti viešuoju transportu. „Statyk ir važiuok“ aikšteles rasite: Ukmergės g. 246 (šalia PC „Senukai“), Sėlių g. 62 (Žvėryne) ir V. Gerulaičio g. 1 (priešais verslo centrą „Technopolis“) ir Savanorių pr. 124.

Taip pat automobilius palikti galima Upės, Žvejų, Maironio gatvėse arba automobilių stovėjimo aikštelėse Tilto g. 14, Gedimino pr. 9A arba T. Kosciuškos g. 1A arba parkuoti atokiau nuo miesto centro.